Interview L.T.C. Dalfsen

IMG_9163Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van het Leefstijl Training & Coaching Centrum te Dalfsen wordt er een jubileumboek uitgegeven. Zelf heb ik in 2010 een loopbaantraject gevolgd bij het L.T.C.

Van projectmanager bij Achmea tot zelfstandig paardencoach

“Ruim 20 jaar werkte ik in diverse leidinggevende functies. Als teamleider, manager, proces- en projectmanager en coach. Mooie jobs. Toch brandde ergens een ander verlangen. Ik wilde iets voor mezelf gaan beginnen, maar hoe en wat wist ik niet. Ik kwam vast te zitten in mijn eigen processen en besloot in 2010 loopbaan coaching bij het L.T.C. te gaan doen. Het heeft mij vooral inzicht opgeleverd. Inzicht in de aspecten: ik ga iets voor mezelf beginnen, ik wil mensen in beweging krijgen, inspireren en ik wil iets met mijn passie voor paarden doen. Daarbij heb ik mezelf beter leren kennen. Ik weet nu waar mijn kracht ligt, wat mijn passie is, wie ik ben als mens en als leider en waar ik aan wil werken. Daardoor ervaar ik rust en vrijheid. In 2011 heb ik daad bij woord gevoegd en ben mijn eigen bedrijf in paarden coaching gestart. Al vanaf de jaren ‘80 ben ik actief in de paardensport. Ik had al eens met de gedachte gespeeld om mijn passie voor paarden en coaching te combineren. Paarden zijn authentiek, ze kunnen alleen maar laten zien wat ze voelen en doen dat in dienst van het geheel. Ze hebben geen oordeel. Deze puurheid maakt dat je er niet om heen kunt en geeft mensen een spiegel. Maar verder dan de gedachte kwam het niet. Nu heb ik de stap gezet. Ik heb verschillende trainingen op het gebied van coaching en leiderschap gevolgd en de opleiding tot zelfstandig paardencoach afgerond. Naast mijn vaste baan bij Achmea en coach van startende ondernemers, ben ik dus nu ook zelfstandig paardencoach in mijn eigen bedrijf, Bureau Centaur. Wat een paardencoach doet? Hij of zij focust zich op het gedrag/handelen van de deelnemer en ziet welk effect dat heeft op het handelen van het paard. Dit benoemt de coach. En door het ‘lezen’ van het paard en het stellen van vragen krijgt de coach informatie over datgene wat de deelnemer innerlijk uitsluit/afweert.”

 

Ingeborg de Schiffart Communicatie adviseur  

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.