Systeemopstellingen met paarden

Systeemopstellingen met paarden is inzicht krijgen in de patronen en dynamieken van uw persoonlijke- of organisatie vraagstukken. Bij een systeemopstelling wordt een ruimtelijke voorstelling gemaakt waardoor zichtbaar wordt waar de dynamieken optreden en hun oorsprong vinden. Door naar het gehele systeem te kijken, wordt vaak zonder woorden of interpretatie voor iedereen in een oogopslag zichtbaar waar de spanningen en verstoorde verhoudingen binnen de organisatie vandaan komen. De inzet van het paard laat zien hoe de ordening is binnen de organisatie. Staat een ieder wel op de juiste plek, maakt de een zich niet groter ten opzichte van de ander.

Welke vraag heb jij?

Eigenlijk kunnen alle vraagstukken rondom communicatie, angst, onzichtbare weerstand, geen initiatief bij medewerkers, oude ingesleten patronen, binnen de organisatie zichtbaar gemaakt worden in een systeemopstelling met paarden. De ervaringen tot nu toe met opstellingen leren dat systemisch werk ons helpt bij het vergaren van diepgaande inzichten over het functioneren van mens en organisaties.

Het unieke aan systeemopstellingen met paarden is dat paarden kunnen laten zien wat ze voelen. Een paard weet niets af van gevoelens en heeft hier ook geen oordeel over. Wanneer wij ons bewust of onbewust anders voordoen dan dat wij op dat moment zijn, zal dat onmiddellijk zichtbaar zijn in de reacties van het paard. Het paard zal hierbij reageren op het gedrag van de deelnemer en hetgeen hij/ zij uitstraalt. De begeleider zal de deelnemer hiervan bewust maken en desgewenst handvatten aanreiken om dit gedrag te veranderen. De deelnemer zal het effect hiervan terugzien in een veranderende reactie van het paard.

Systeemopstellingen met paarden, voor wie?

Systeemopstellingen met paarden is uitermate geschikt voor alle persoonlijke of organisatie vraagstukken!

Meer informatie:

Neem contact met mij op via het contactformulier of rechtstreeks op mijn mobiel 06-14504858. Graag tot ziens !