Organisatieopstellingen met paarden

Organisatieopstellingen met paarden!

Organisatieopstellingen met paarden bij Bureau Centaur is inzicht krijgen in de patronen en dynamieken van uw organisatie. Bij een organisatie- opstelling wordt een ruimtelijke voorstelling van uw organisatie gemaakt, waardoor zichtbaar wordt waar de dynamieken in de organisatie optreden en waar ze hun oorsprong vinden. Door naar het gehele systeem te kijken, wordt vaak zonder woorden of interpretatie voor iedereen in een oogopslag zichtbaar waar de spanningen en verstoorde verhoudingen binnen de organisatie vandaan komen. De inzet van het paard laat zien hoe de ordening is binnen de organisatie. Staat een ieder wel op de juiste plek, maakt de een zich niet groter ten opzichte van de ander. ed

Eigenlijk kunnen alle vraagstukken, communicatie, angst, onzichtbare weerstand, geen initiatief bij medewerkers, oude ingesleten patronen, binnen de organisatie zichtbaar gemaakt worden in een organisatieopstelling met paarden. De ervaringen tot nu toe met organisatie opstellingen leren dat systemisch werk ons helpt bij het vergaren van diepgaande inzichten over het functioneren van mensen en organisaties.

Het unieke aan Organisatieopstellingen met paarden is dat paarden kunnen laten zien wat ze voelen. Een paard weet niets af van gevoelens en heeft hier ook geen oordeel over. Wanneer wij ons bewust of onbewust anders voordoen dan dat wij op dat moment zijn, zal dat onmiddellijk zichtbaar zijn in de reacties van het paard. Het paard zal hierbij reageren op het gedrag van de deelnemer en hetgeen hij/ zij uitstraalt. De begeleider zal de deelnemer hiervan bewust maken en desgewenst handvaten aanreiken om dit gedrag te veranderen. De deelnemer zal het effect hiervan terugzien in een veranderende reactie van het paard.

Organisatieopstellingen met paarden, voor wie?

Organisatieopstellingen met paarden is uitermate geschikt voor alle organisatie vraagstukken!

Graag tot ziens bij Bureau Centaur!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.